Tony Cetinski, Luka Basi, Danijela, … to so nastopajoči na spominski turneji Oliverja Dragojevića

Tony Cetinski, Luka Basi, Danijela Martinovič in številni drugi glasbeniki bodo nastopili na spominski turneji Oliverja Dragojevića. Prvi koncert bo že v soboto 30. novembra 2019 v mariborski dvorani Tabor.

tony cetinski
Foto: Jože Bojec

V sklopu koncertne turneje v spomin na Oliverja Dragojevića, ki bo s sedemdesetimi koncerti potekala v dvoranah po svetu, kjer je nastopal Oliver, so zapisali v sporočilu za javnost. Turneja bo potekala tako v Sloveniji, kot tudi na Hrvaškem, v ZDA, Avstraliji, Makedoniji, Bih, Nemčiji.

Oboževalce je razveselila vest, da se na nekaterih mestih koncertni turneji pridružuje tudi Tony Cetinski, ki bo nastopil na treh lokacijah, prav tako pa se bosta na koncertih izmenjevala Doris Dragović in Goran Karan, ostali izvajalci pa bodo nastopili na vseh lokacijah.

Edini slovenski glasbenik, ki bo nastopal na koncertni turneji v spomin na Oliverja Dragojevića, je koroški pevec Luka Basi. Basija sicer poznajo po celotnem Balkanu, zato njegovo ime na turneji niti ni presenečenje. Basi pravi: “Mogoče ga zapojeva tam nekje zgoraj do takrat pa je vedno z menoj v mislih na vsakem koncertu ko pojem njegove pesmi, ker se ne zgodi koncert, da nebi bila vsaj ena pesem njegova. Zelo se veselim,da bom del koncerta, ki je v spomin takšnemu glasbeniku kot je bil on. Vem, da bo to zelo čustven in poseben koncert, ki ga ne bom pozabil. Mogoče sem tudi zaradi njega (seveda ob super starših, sestrah, prijateljih) se ognil vsemu slabemu kar se lahko zgodi najstniku, da zaide na kriva pota, saj me je “gnala” njegova glasba v želji,da postanem to kar si želim in lahko samo rečem, pa čeprav bi si tu želel mu reči osebno…. Oli – hvala ti za vse.”

Luka Basi
Luka Basi bo edini slovenski glasbeni, ki bo nastopil na turneji.

Preberite tudi: Poglejte, kaj so o smrti Oliverja Dragojevića zapisali Severina, Tony Cetinski, Neda Ukraden in drugi

Dalmatinski glasbenik Oliver Dragojević je bil po poreklu iz Vele Luke na otoku Korčula, kjer je preživel svoje otroštvo. V Splitu je obiskoval glasbeno šolo, najprej se je učil klavir, nato klarinet in kitaro. V boju s hudo boleznijo se je legendarni hrvaški glasbenik Oliver Dragojević boril od leta 2017, 29. julija 2018 pa je za vedno zaspal. Umrl je v 71. letu starosti potem, ko se je eno leto boril z rakom na pljučih.

Oliver Dragojević je z glasbenikom Željkom Bebekom v letu 2017 ustvaril skladbo z naslovom Ako voliš ovu ženu, ki je med oboževalci postala pravi hit. To je tudi zadnja njegova pesem, za katero je posnel videospot.

Spored koncertov v Sloveniji:

  • 30.11. dvorana Tabor v Mariboru,
  • 14.12. dvorana Golovec v Celju,
  • 15.12. v Kopru,
  • 21.12. v Kranju v dvorani Zlato polje,
  • 22.12. v Slovenj Gradcu.

Najlepše Oliverjeve in dalmatinske pesmi bodo prepevali njegovi najbližji prijatelji, Danijela Martinović, Davor Radolfi, Doris Dragović, Luka Basi, Goran Karan, Tedi Spalato, Zorica Kondža, Petar Dragojević, Klapa BonacaJure Brkljaća, Tony Cetinski  in edina skupina, ki je kar 25 let spremljala Oliverja na njegovih koncertih, skupina Dupini.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: