Tonči Huljić: Veliki estradniki bodo preživeli, a oni niso merilo

Glasbenik Tonči Huljić velja za enega najboljših hrvaški tekstopiscev in glasbenih producentov. Priznava, da bodo veliki estradniki finančno “preživeli”, a oni niso merilo.

Glasbeni producent Tonči Huljić sodeluje z največjimi hrvaškimi glasbeniki, kot so Petar Grašo, Danijela, Jelena Rozga, Magazin. Veliko glasbenih zgodb je ustvaril tudi z legendarnim, a žal pokojnim, Oliverjem Dragojevićem. Huljić je v intervjuju za hrvaški spletni portal 24Sata dejal, da je globalna zdravstvena slika prizadela tudi glasbenike. Številke so pravzaprav alarmantne. “Če so še lani imeli veliki glasbeniki tudi po sto ali stodvajset nastopov, so imeli nekateri izmed njih letos poleti srečo, če so jih imeli pet ali šest.”, je dejal Tonči Huljić.

“Številni glasbeniki v letu 2020 sploh niso imeli nič nastopov.”

Situacija po besedah Tončija Huljića ni rožnata: “Jasno je, da so številke nedojemljive. Izgleda zelo slabo. Finančno bomo zdržali, a mi (popularnejši hrvaški glasbeniki) ne moremo biti merilo, ker so in smo v vrhu.”

tonči huljić
Tonči Huljić Foto: osebni arhiv Facebook

Poskušajo, ustvarjajo, upajo

Tako pri tujih kot tudi pri domačih glasbenikih je situacija resnično nezavidljiva. Številni so se pričeli ukvarjati z delom v drugih panogah, a dela za vse ni. Tisti, ki pa se borijo in poskušajo, se zavedajo, da bo treba čakati še kar nekaj časa, da se bo situacija vsaj delno izboljšala.

Tonči Huljić ne počiva tudi v času krize

Tonči Huljić je eden izmed tistih glasbenikov, ki tudi v času krize ne počivajo. Huljić in Marko Tolja sta namreč prav v teh dneh izdala novo pesem in posnela videospot. Božična tematika. Da nam bo vsaj malo polepšala dolge zimske večere.

Poleg splošne krizne situacije se je v glasbenem svetu treba zavedati, da je prav prihajajoči mesec december bil eden najbolj dobičkonosnih. Letos bo, kot vse kaže, drugače. Ne bo nastopov in s tem tudi ne denarja. Kljub temu pa še vedno živi upanje, da bo drugo leto bolje.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: