SMRTNA DOZA: Ali kako umreti na nepraktičen način

Marsikoga bo presenetilo, da je voda bolj smrtonosna stvar, kot marihuana. Le preveč jo moramo spiti, da končamo par metrov pod zemljo. Niti utopiti se nam ni treba. Ste se kdaj vprašali, koliko te tekočine morate spiti, da vas ubije? Koliko čokolade pojesti, da končate na oni strani? Upam, da ne, vendar tu so odgovori.

Voda

Foto: Max Pixel
Oglasi

Vsi smo slišali, da je za zdravje potrebno spiti 2 litra vode na dan. Toda, če uspete vase spraviti trikrat več vode, vam bodo jetra enostavno odpovedala. Vzrok smrti naj bi bila endem notranjih organov in možganov ter seveda odpoved dihanja.

Čokolada

V čokoladi naj bi se nahajal teobromin, alkaloid, ki stimulira centralni živčni sistem. Če pojeste slabih 10 kg čokolade naenkrat, bi to vodilo v slabost, diarejo, epileptični napad, notranje krvavitve, pred smrtjo pa še infarkt. Čokolada lahko osreči v težkih trenutkih, le ne pretiravajte z njo.

Alkohol

Zdrav moški naj bi bil sposoben spiti največ 1,20 litra 40% alkohola, a le, če mu to uspe “na eks” v eni uri in obdržati vsebino v želodcu. Raziskave na lokalnih pijanskih junakih niso bile narejene, zato zanje tale informacija ne velja.

Kava

Foto: Max Pixel

15 gramov kofeina naj bi bila smrtonosna doza, torej 113 kavic (250 ml vsaka). Vredno je omembe, da je v taki situaciji bolj verjetna zastrupitev z vodo, saj 250 ml znese kar 30 litrov vode. Kofetarji se torej lahko pomirite, razen, če radi glodate kavna zrna.

Cigarete

Vsakdo ve, da cigarete ubijajo, a za hitro smrt je resnično potrebno vleči kakor tovarniški kamin. 75 cigaret po 0,8 mg nikotina naj bi bile enosmerna vozovnica – do pokopališča.

Marihuana

Foto: pixabay

Krepko čez pol kilograma te žlahtne rožice boste morali pokaditi, da bi marihuana ogrozila vaše življenje. In to v 15 minutah. Ali pa pojesti 21 kilogramov marihuane naenkrat. Mimogrede, to ni izziv. Ne glede na to, v kakšni obliki bi lahko vase spravili tako veliko količino trave, izkušnja ne bi bila zabavna. Še Marjo Špinel ne bi počel tega.

Semena jabolk

V kolikor pojeste 18 jabolk, ne boste umrli. Če pa iz 18 jabolk izbrskate vsa semena, jih razbijete, temeljito prežvečite in pogoltnete, potem vas čaka slaba novica. Semena jabolk (pa tudi peške marelic in nekaterega drugega sadja) vsebujejo cianid, zaradi katerega lahko hitro umrete.

Foto: Max Pixel

Banane

Če želite, da še opice pričnejo zmajevati z glavo, pojejte naenkrat vsaj 400 banan. Kalij, ki ga vsebuje to rumeno sadje, vas bo namreč ubil.

Pomaranče

Vso srečo vam želimo pri kreativnosti, kako se nabasati z 11 TISOČ (11.000) pomarančami.

Foto: Max Pixel

Sol

Če imate kaj soli v glavi, potem tega ne boste počeli. Drugače pa je dnevna priporočena doza manj kot 3 grame. Za smrtno dozo bi morali vase spraviti približno 48 žličk ali 255 gramov te morske dragocenosti. Preden bi se dokončno šli solit, bi vas čakalo dolgo trpljenje z veliko klistiranja. Brrr.

Sladkor

Vsi tisti, ki imate radi pocukrano življenje, lahko brez skrbi zaužijete do 500 žličk sladkorja oziroma do 25 kg sladkorja naenkrat. Kaj več bi vas namreč ubilo.

Zobna pasta

Foto: Max Pixel

Če vam uspe porabiti 24 tub zobne paste za eno umivanju zob, potem imate problem. Umirite svojo obsedenost s čistočo. Oh, pa mrtvi ste tudi. Ne pogoltnite 24 tub zobne paste. Zobozdravniki tega ne priporočajo, čeprav imajo radi čiste zobe.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: