Prodajalec se ni želel testirati, sledi zagovor pred odpovedjo!

Na socialnih omrežjih se je oglasil prodajalec, ki mu grozi odpoved. Razlog? Ni se želel testirati in zdi se mu bizarno, ker niti v prvem, niti v drugem valu nikogar ni zanimala njegova varnost in zdravje.

Dobil odločbo, da mora zapustiti delovne prostore

Zaposleni je s strani delodajalca dobil opozorilo, da dela ne sme opravljati, ker ni predložil negativnega Covid testa, oziroma ker ni predložil dokazila, da je koronavirusno bolezen že prebolel, ali bil cepljen. To je bil razlog delodajalca, da mora zaposleni delovne prostore zapustiti. Ob tem je zaposlenemu delodajalec napovedal tudi zagovor pred odpovedjo, ki bo potekal v četrtek, 11. marca 2021.

Ko sem delal tako v prvem, kot v drugem valu, me nihče ni nikoli vprašal glede moje varnosti ob tem, da imamo neposreden stik z strankami.

Jaz nisem eden tistih, ki reče saj je samo testiranje!

Borut Mustar, ki se je odločil na socialnih omrežjih javno izpostaviti, je mnenja, da ni in ne bo eden tistih, ki reče, da je to “samo” testiranje. Zapisal je: “Prišel je čas odločitve! In NE, jaz nisem eden tistih, ki reče saj je samo testiranje!! In še manj, ko bo prišel čas, saj je samo cepljenje!! In ta bo prišel prej, kot si večina misli.”

Mustar je ob tem v Facebook zapisu nadaljeval: “Ko sem odhajal iz podjetja po prejemu te odločbe, sem na poti proti izhodu srečal vsaj 50 strank. Ko sem delal tako v prvem, kot v drugem valu, me nihče ni nikoli vprašal glede moje varnosti ob tem, da imamo neposreden stik z strankami. Vsak dan se skozi trgovino sprehodi več kot 500 ljudi, v špicah tudi 1000, ampak takrat je bilo vse ok. A kar naenkrat jaz ogrožam sodelavce in jaz ogrožam vse stranke (testirane, ne testirane, cepljene ali ne). Nikogar ne zanima, da so mi kršene ustavne pravice, pomemben je odlok.”

Boj se je šele začel in to ni niti prva bitka!

Razočarani prodajalec Mustar je svojo objavo zaključil z besedami: “Toda zagotavljam vam, da ne bom sklonil glave in tiho odšel!! NE! Boj se je šele začel in to ni niti prva bitka!! Naj se ve, kdo v Sloveniji krši ustavo in naj se ve, kdo krši zakone. In verjemite mi, da je to šele prva objava! Mnogo bolj sočne šele sledijo!!!”

Prišel je čas odločitve! In NE, jaz nisem eden tistih, ki reče saj je samo testiranje!! In še manj, ko bo prišel čas,…

Objavil/a Borut Mustar dne Ponedeljek, 08. marec 2021

 

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: