Mladeniču, ki je v Splitu ubil 3 ljudi so na Facebooku odprli skupino Heroj, a ne zločinac

Zgodba o sobotnem trojnem umoru v Splitu dobiva nove razsežnosti. Več tisoč Hrvatov razglaša morilca Filipa Zavadlava za heroja. Po besedah številnih se je po besedah komentatorjev junaško zoperstavil mafiji.

filip zavadlav
Foto: Facebook – Filip Zavadlav (25)

Po poročanju portala Danica se je mlad splitski pomorščak Filip Zavadlav, ki so ga policisti prijeli po streljanju, zoperstavil mafiji. Tri osebe je ubil z rafalom nabojev iz avtomatske puške. Po poročanju Slobodne Dalmacije naj bi 25-letnik želel ubiti še dve osebi, ki naj bi prihajali iz mafijskega okolja. Šlo naj bi namreč  za velike posle z drogo.

Kaj naj bi bil povod za morilski pohod?

Filip Zavadlav naj bi pravico vzel v svoje roke po tem, ko so mu zdaj preminuli “mafijci” pretepali in maltretirali brata. Filipov brat naj bi bil sicer odvisnik od drog, ki pa je bil po neuradnih podatkih dolžan denar za drogo.

filip zavadlav heroj
Foto: posnetek zaslona

Mladeniču so tako po razkritju identitete prebivalci mesta Split na facebooku v podporo odprli skupino z naslovom “Heroj, a ne zločinac”. Številni sledilci pri tem Zavadlavu izrekajo besede podpore, odzvali pa so se tudi mnogi, ki si želijo zbrati denar za Filipovega odvetnika. V času pisanja članka je bilo skupini pridruženih že več kot 3.500 oseb.

Danes se bo Filip Zavadlav pred državnim tožilstvom v Splitu sicer moral jasno izraziti o krivdi, oziroma o nekrivdi. Obtožen je namreč trojnega umora Jurice TorlakaMarina Paića imenovanega Pajser in Marina Bobana. Paić in Boban sta v streljanju umrla na mestu zločina, medtem ko je Torlak zvečer umrl v bolnišnici.

25-letni morilec Filip je po zločinu v družbi očeta in brata policijo počakal v enem od lokalov, kjer se jim je mirno predal. Po navedbah ene od očividk naj bi mu oče ob aretaciji prišepnil: »Ne skrbi, vse se bo razvedelo.« Policija je sicer na zaslišanje poleg morilca privedla še tri osebe. Šlo naj bi za priče, ki so videle dogajanje na splitski ulici.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: