Majbert Pharm: Lastništvo prevzemata Anja Jenko in Klemen Nicoletti

V podjetju Majbert Pharm je pred kratkim prišlo do spremembe lastništva. Lastništvo podjetja prevzemata Anja Jenko in Klemen Nicoletti.

Poslovnež in nekdanji politik Janko Jenko je hčerki Anji Jenko, svetoval, naj denar investira v konzervativne industrije in se v delovanje podjetij ne vpleta. Ob tem poudarja, da se je hčerka za nakup odločila samostojno. Nova lastnika podjetja Majbert Pharm sta tako Anja Jenko. Z nakupom je postala večinska lastnica, in Klemen Nicoletti, ki je obdržal 40% odstotni delež v podjetju.

anja jenko

Oglasi

Nova lastnika podjetja Majbert Pharm sta tako Anja Jenko, ki je z nakupom postala večinska lastnica, in Klemen Nicoletti, ki je obdržal 40% odstotni delež v podjetju.

Podjetje Majbert Pharm, za nakup katerega je Janko Jenko pred časom pomagal urediti posojilo za nakup testov, je dobilo novo lastnico. Anja Jenko je z nakupom deleža postala večinska lastnica podjetja. “Majbert Pharm je zgodba, ki je v preteklih 25-letih pisala uspešna poglavja. Zato želim, da s tem tudi nadaljuje. Podjetje namreč vse od svoje ustanovitve skrbi za trženje in dobave medicinskega potrošnega materiala za bolnišnice, laboratorije, inštitute in zasebne partnerje. Tako se bo podjetje osredotočilo na tradicionalni redni program. To je laboratorijska medicina, genetika in mikrobiologija,” je izpostavil Janko Jenko, ki bo z nasveti in usmeritvijo pomagal svoji hčerki na poslovni poti.

Anja Jenko v vlogi lastnice, a ne v vlogi direktorice

Anja Jenko z očetovo doto v podjetje vstopa zgolj z lastniškim deležem. “Z deležem kupljenega podjetja bom ravnala izjemno skrbno in spoštljivo. Prepričana sem, da je zaenkrat zgodba preobsežna, da bi lahko vanjo vstopila kot direktorica ali v aktivni vlogi. Zato bomo skupaj z izbrano ekipo na to mesto postavili nekoga, ki si ga Majbert Pharm tudi zasluži. Samo tako bomo lahko uspešno zgodbo peljali naprej. Moja naloga kot lastnica pa bo, da upravičim očetovo zaupanje in se učim od najboljših. Zavedam se, da bom samo na ta način lahko največ naredila zase in za svojo rast na poslovni poti,” je iskreno povedala Anja.

klemen nicoletti

Lastništvo pa je poleg Anje Jenko, ki se že spogleduje z novimi izzivi in poslovnimi priložnostmi, v Majbert Pharmu obdržal tudi Klemen Nicoletti. Podjetje, ki je že pripravilo poslovno strategijo za številne projekte in stremi k uravnoteženemu programu na področju dobave farmacevtskih pripomočkov, ima še vedno aktivno pogodbo z Združenjem Zdravstvenih Zavodov Slovenije, saj so se njihovi testi izkazali za neoporočne.

“Ja, seveda. Imamo aktivno pogodbo z Združenjem Zdravstvenih Zavodov Slovenije. Njim dobavljamo teste, ki so prestali vse preiskave zunanjih preiskovalcev, katere so odredili in izbrali pristojni organi, ustrezajo nacionalnim standardom. Na razpisih so bili cenovno najbolj ugodni. Ker smo se odločili delati z minimalno razliko v ceni, smo bili skoraj za polovico cenejši od drugouvrščenega ponudnika. Toda to je zgolj eden od segmentov, s katerimi se ukvarja Majbert Pharm. Podjetje se sicer primarno ukvarja z distribucijo medicinskega potrošnega materiala, laboratorijske opreme in reagentov,” pove Klemen Nicoletti, ki skupaj z Anjo Jenko že zre proti uspešnim poslovnim zgodbam.

Preberite tudi: V ŽIVO: Marcel Štefančič gosti dr. Roberta Goloba in dr. Slavoja Žižka 

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: