Je bila Jasmina iz Bara spolno zlorabljena?

Zaradi fizičnega obračuna je morala Jasmina – tekmovalka šova Bar na Planet tv sodelovanje v oddaji predčasno kazensko prekiniti. Zdaj se je na Facebooku z zapisom oglasila Jasminina sestra Nadja.

Foto: Planet tv
Oglasi

Nadja Kananović, sestra kazensko izpadle tekmovalke šova Bar na Planet tv se je o spolni zlorabi in reakcijah Jasmine razpisala na svojem Facebook profilu:

Naslednje besede namenjam v prvi vrsti ustvarjalcem šova Bar na Planet Tv, pa tudi vsem ostalim, ki se sprašujete zakaj je prišlo do tega incidenta v Baru. 
Zdaj ko poznam celotno ozadje, raje kar sama vse direkt “na kratko” razložim zakaj je v Baru prišlo do pretepa med mojo sestro Jasmino in njeno sotekmovalko Laro. 
Ne gre drugače, kot da opišem tudi to, za kar sprva nikakor nisem želela da se v Baru sploh omenja, čeprav sem sama že v preteklosti javno govorila o tem. V Bar to pač ne spada. Ampak jebiga, zdaj moram, ker je ravno to bil razlog za incident, ki se je zgodil in to lahko potrdijo tudi kamere!

Foto: printscreen Facebook

Jaz in moja sestra sva v otroštvu bili žrtvi spolne zlorabe

Jaz in moja sestra sva v otroštvu bili žrtvi spolne zlorabe, jaz sem imela sicer neprimerljivo težjo izkušnjo, ki mi je takrat uničila življenje, ona je na srečo vse skupaj doživela v manjši obliki, pa vendar … O podrobnostih ne bom, ker to zdaj ni pomembno. 
V glavnem, od takrat se borim s posttravmatsko stresno motnjo in posledično depresijo, zaradi moje bolezni pa je zelo trpela tudi cela moja družina. Torej tudi Jasmina, ki je bila izključena iz resničnostnega šova Bar na Planet Tv! 
Jaz sem po parih letih težke borbe in zdravljenja uspela najti pravo pot in se nekako sestavila. Nisem več nikogaršnja žrtev, ne želim da se me pomiluje, ujčka, tolaži ali kakorkoli drugače tretira zaradi tega, ker sem to že predelala in recimo da sem ok. Danes s svojo izkušnjo ozaveščam o tej problematiki, ker se premalo govori o tem in pomagam drugim žrtvam pri okrevanju, ko me potrebujejo. 
Četudi boste nekateri biseri spet rekli da patetično iščem pozornost (gonite se u k*** tisti..?), to zdaj omenjam za vse tiste ki še ne veste, ker se mi zdi zelo pomembno, da se razume najprej ozadje zgodbe, ki je dejansko pripeljala do tega incidenta v Baru. 
Barovci so bili na izletu v Metliki in vsi razen Jasmine so zaradi mraza šli v cerkev na toplo da se pogrejejo, samo Jasmina ni želela. Na vprašanje sotekmovalcev, zakaj ne pride na toplo sprva ni želela odgovoriti, kar jim seveda ni bilo jasno in so začeli spraševati po razlogih, sploh po tem ko je dobila solzne oči. Odgovorila je da ne podpira te pedofilske ustanove, zaradi česar so seveda postali še bolj radovedni. Čeprav sva imeli strikten dogovor, da tega ne omenja v Baru, razumem zakaj se v takšni situaciji ni mogla izogniti tej temi, zato je na grobo opisala to, kar sem razložila v začetku tega zapisa. 
Lara je potem začela napadati sotekmovalce, po tem ko so jo soočili z dejstvom, da so ugotovili da ona krade njihove osebne predmete. Začela je žaliti vse sotekmovalce, predvsem Saro in Jasmino, kateri se sprva nista odzivali na njene žaljive provokacije. Ko pa je izjavila, da sva si jaz in Jasmina ZASLUŽILI, da sva bili spolno zlorabljeni, pa je Jasmini posledično počil film in tako je prišlo do fizičnega obračuna z Laro. 
Če bi ta izjava letela samo na Jasmino, ona mogoče ne bi tako odreagirala. Ker pa je Lara v to vmešala tudi mene, ki sem preživela neprimerljivo hujšo obliko zlorabe s trajnimi posledicami, je logično da je Jasmina doživela ‘blackout’ in reagirala tako kot je!

Zaradi tega je Jasmina bila primorana zapustiti Bar. V redu, razumem, nasilje se seveda ne tolerira. Tudi jaz ga sicer ne toleriram. A na Jasmininem mestu bi tudi jaz odreagirala enako kot zaščitniška starejša sestra! Popolnoma enako! En vzgojni šamar z nogo bi ji zalepla taki da se več ne bi pobrala!! (Pa četudi za ceno zlomljenega palca, kot ga ima zdaj Jasmina) 
Kdor tega ne more razumeti, se naj postavi v njeno kožo! Kako bi vi odreagirali na njenem mestu? Me prav zanima! ? 
Prebolela gor ali dol, ob takšnih situacijah se vse te stare travme prebudijo!! 
Kakšen smrad, gnus, bacil, govno, (vstavi poljubno), moraš biti, da lahko kaj takega rečeš?? Da si otrok zasluži da je zlorabljen! ? Pa ne mi srat s tem da je pač mlada in glupa in ji je v pijanem stanju pač “ušlo” in da smo zdaj mi preveč čustveni in jemljemo preveč osebno, ipd.. Ker to je bila načrtna provokacija! Se strinjamo, produkcija!?? Kakšen imbecil od človeka moraš biti da sploh pomisliš na kaj takega?? Mislim.. resno?? ?? 
A bo Lara tudi deležna kakšnih posledic za to?? 
Eden od primernih ukrepov za njo bi bil recimo tudi ta, da ji omogočite nujno potrebno in ustrezno psihiatrično pomoč, ker je v šovu že večkrat dokazala da je mentalno neuravnovešena, česar seveda niste prikazali po tv. Btw – a ti vaši “vrhunski psihologi”, ki so ocenjevali tekmovalce pred vstopom v šov in se je tako vehementno poudarjalo v oddaji kako izvrsten izbor tekmovalcev so naredili, so diplomirali iz… česa že? Iz bralne značke? Prodajanja bučk? Ker iz psihologije očitno niso, če so Laro ocenili kot prisebno? Luškano, res jagodni izbor ??? 
In pazi, pol sem jaz tista ki je mogla iti na psihiatrijo? Logično, če pa imam v življenju opravka z gamadjo, ki bi dejansko mogla biti tam! ☝️#sarcasmoff

Res upam da boste tudi to Larino izjavo prikazali po tv, da vsi vidijo kaj se je v resnici dogajalo! 
Konc koncev si zdaj lahko vsaj malo dvignete gledanost, čeprav na moj račun..

Jaz sem danes kljub vsemu izredno ponosna na svojo sestro! Dokazala je, da je oseba s trdnim karakterjem ki stoji za svojimi prepričanji in ima pravilno zastavljene prioritete – svoje bližnje brani do konca, tudi če zaradi tega na koncu sama naj**e! Kolikor sva si sicer različni v karakterju in načinu življenja, na koncu še vedno drživa skupaj ne glede na vse!! Zame je zmagovalka!! ♥️ 
Veseli me, da ima Jasmina tudi vso podporo ostalih sotekmovalcev, ki so bili priče vsemu temu in lahko vse to potrdijo. Sicer dvomim, da bodo po tv stvari prikazane takšne kot so v resnici, ker se je že marsikaj priredilo, ampak jaz sem svoje povedala, tako kot dejansko je!

Svaka čast tistemu, ki se mu je zdaj dalo prebrati vse to do konca!”, je še dodala Nadja, Jasminina sestra.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: