Hrvaški mediji razkrivajo identiteto lastnice pogorelega doma za ostarele

Do požara v domu za ostarele Zelena oaza v Andraševcu pri naših južnih sosedih je prišlo v soboto okoli 5.30 ure. V požaru je umrlo šest starostnikov, evakuacija ujetih v požaru pa po poročanju gasilcev ni bila mogoča.

Foto: Facebook – Gabrijela Čičković, lastnica pogorelega doma za ostarele

Ob prihodu gasilcev je bil celoten objekt v plamenih

Lastnica doma za ostarele Zelena oaza, Gabrijela Čičković, je imela v upravljanju sprva glavno stavbo, v kateri je bilo 20 postelj. Dovoljenje za odprtje doma so pridobili leta 2012 in vse do nesrečnega dogodka nemoteno obratovali.

Potrebe so se skozi leta večale, zato so v neposredni bližini glavne stavbe zgradili še pomožni objekt. Za novo stavbo so dovoljenje za izgradnjo pridobili v lanskem letu. V tem objektu je živelo šest oseb, vseh šest pa je v požaru umrlo. Po neuradnih podatkih je do požara prišlo zaradi napake na ogrevalnem sistemu.

V domu za ostarele Zelena oaza v Andraševcu bi smelo glede na izdano dovoljenje bivati le 13 oseb, a je tam živelo kar 26 upokojencev.

Niso imeli vseh potrebnih dovoljenj

Svojo izjavo za medije je v soboto podal tudi krapinsko-zagorski župan Željko Kolar in vodja Upravnega oddelka za zdravstvo Martina Gregurović Šanjug. Po njihovih podatkih je bilo dovoljenje sicer izdano, a za manj ljudi, kot jih je sicer bivalo v domu za ostarele.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: