Gre za novo spletno prevaro, se sprašujejo mnogi, ki so na Facebooku lahko opazili Mercatorjevo nagradno igro. Na podlagi kratke ankete naj bi 120 srečnežev prejelo Mercatorjev bon za 100 evrov.

Foto: printscreen
Oglasi

Spletna stran denmarkeyou.com že sama po sebi ne deluje najbolj prepričljivo, čeprav za kupon, kot ga prikazujejo na sliki ne bi morali trditi enako. Na njem je narisana tudi črtna koda ter datum veljavnosti 30. marec 2017.

Foto: printscreen

Na spletni strani poteka tudi odštevalnik časa (30 minut) do konca ankete, kar za običajne spletne raziskave ni navada. To je nov znak, da je spletna anketa in nagradna igra, kot kaže prevara. Korporacija, kot je Mercator se po vsej verjetnosti ne bi poslužila niti elementov ankete, kot na primer “Jasmina iz Ljubljane je pravkar prejela kupon”.

Foto: printscreen

Poleg tega ostro oko obiskovalca v spletni anketi lahko opazi slovnične napake. “Imamo samo še 259 kupon(ov), …” Gre za novo spletno prevaro? Vprašanje, ki skoraj ne potrebuje odgovora, smo poslali tudi službi za odnose z javnostmi v podjetju Mercator, a njihov odgovor še čakamo.

Foto: printscreen

Kljub tej skoraj očitni spletni prevari pa je zaskrbljujoče dejstvo, da je v nagradni igri po sliki sodeč, sodelovalo že več kot 80.000 ljudi.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: