200 metrov ceste obnavljajo od JESENI – za 6 kilometrov poti potrebnih kar 40 minut!

Zaradi današnje prometne nesreče na štajerski avtocesti, ki se je zgodila med Dramljami in Celjem v smeri Maribora, so po radiu voznike preusmerjali na staro cesto proti Vojniku ter najprej v smeri Slovenskih Konjic proti Tepanju. Promet bi sicer moral, oziroma bi lahko potekal hitreje, a je bilo stanje vse prej kot idealno.

Foto: VideoSvet.net

Številni vozniki so izgubljali živce

Cestna agonija se je pričela med Ivenco in Frankolovim, ko se je promet popolnoma ustavil. Razlog za to je bila, oziroma je polovična zapora ceste zaradi del. Na Stranicah (občina Zreče) namreč obnavljajo in preurejajo 200 metrov ceste, odtoke in javno razsvetljavo, pravijo domačini. Nič neobičajnega, bilo bi za potrpeti, če ne bi obnova tega relativno kratkega odseka ceste potekala že od jeseni.

Obnova 200 metrskega odseka ceste poteka že od jeseni. Foto: VideoSvet.net

“S sanacijo ceste so pričeli že pred jesenskimi volitvami, a je še danes vse razkopano. Poleg tega pa so pred kratkim zabetoniran in postavljen t.i. cestni otok podrli in betonirali še enkrat”, pravi domačin s katerim smo govorili. Ob tem dodaja, da so se ljudje samo bali, kdaj bo spet prišlo do nepregledih kolon zaradi zapore avtoceste.

Koloni ni bilo videti ne konca ne kraja. Foto: VideoSvet.net

Za 6 kilometrov kolone kar 40 minut!

Ko se je novinar našega portala VideoSvet.net peljal po stari cesti od Celja do Slovenskih Konjic in naprej proti Mariboru, je za razdaljo 6 kilometrov potreboval 40 minut. V trenutku, ko je prispel do dela, kjer cesto obnavljajo, so policisti ravno prenehali z usmerjanjem prometa, čeprav je bila kolona še vedno zelo dolga.

Številni vozniki so bili zelo napeti in so vozili tudi čez rdečo luč. Foto: VideoSvet.net

Interval semaforjev namreč res ni bil, oziroma ni prilagojen takšni izredni situaciji, kakršna je bila danes, poleg tega pa na zaprti polovici ceste niso izvajali nikakršnih del več in je bila cesta, kakor je bilo vidno očem, prevozna na obeh prometnih pasovih.

Za odgovore smo pisali na občino Zreče, kaj je razlog za tako dolgotrajno obnovo tako kratkega odseka ceste ter na policijsko upravo, da nam povedo, kdaj policisti smatrajo, da je situacija še vedno dovolj kritična, oziroma promet dovolj nepretočen, da še nadaljujejo z usmerjanjem prometa. Več sledi.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: